10 okonventionella sätt att visa växter

10 okonventionella sätt att visa växter
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hushållsplanter kan vara en utmärkt dekorativ funktion i alla hem. De kan också bidra till att förbättra luftkvaliteten, täcka upp dåliga dofter och dämpa höga ljud. Fördelarna med att hålla växter runt är rikliga, men det är också de olika sätten att visa dem. Självklart kan du hålla plantor i traditionella krukor eller i en vindusrädgård, men det finns många andra, mer kreativa sätt att överväga. Här är tio av dem.

I ramar.

Använd en stor ram och lite tråd för att hänga plantor vertikalt på väggen. Det här fungerar bäst med låga underhållsverk som suckulenter. De kan bli en viktig kontaktpunkt eller konstverk i ditt rum.

I köksbehållare.

Lite mer traditionell, du kan helt enkelt byta ut en vanlig gammal planteringskruka med en behållare från ditt kök, som en tekanna eller keramisk maträtt.

I bokstäver.

Många hantverks- och hushållsaffärer säljer trä eller papppapper som du kan hälla ut och lägga till blommor eller andra växter. Använd det för att göra dina initialer eller ett kort välkomstmeddelande.

Hängande från taket.

Hängande växter är inte nödvändigtvis ett nytt koncept, men det finns alla slags kreativa sätt att visa dina hängande växter utan att tillgripa samma gamla krukväxter med en krok.

I vertikala trädgårdar.

Att plantera en hel trädgård kan vara givande, men det kan också ta upp mycket utrymme. Men med hjälp av fönsterlådor eller annan maskinvara för att skapa en trädgård upp och ner på väggen eller staketet kan du spara utrymme och skapa en intressant kontaktpunkt.

I Möbler.

MoreINSPIRATION
  • 7 Snygga sätt att använda inomhusväxter i ditt heminredning
  • 25 sätt att inkludera inomhusväxter till ditt heminredning
  • 5 sätt att visa mode och tillbehör i ditt hem

Om du inte vill lägga till extra bitar i dina rum, behåll bara växterna i och på dina möbler. Det finns gott om specialbitar som erbjuder utrymme specifikt för växter.

I böcker.

Gamla böcker kan göra bra planterare när du häller ut lite av insidan. De kan vara bra samtal bitar och skulle passa särskilt bra i ett hem bibliotek eller kontor.

I Terrariums.

Terrarier har använts för att hushålla växter i flera år, men dessa glasbehållare kan användas på många olika sätt och för en mängd olika växter. Få kreativitet med det!

I lådor.

Små eller stora lådor kan rymma många olika typer av växter. Håll dem bara i vanliga krukor eller behållare och lägg hela delen i lådan. Och lämna det bara så att dina växter kan få sitt nödvändiga solljus.

I vardagliga föremål.

Det finns många saker du ser och använder varje dag som faktiskt kan lagra växter. Glödlampor, snäckskal, skor, cementblock och många fler föremål kan användas för att hålla växter.

Ser bra ut är bara en av fördelarna med att hålla växter runt ditt hem. Men borta är de dagar du bara kan hålla dina växter i vanliga gamla krukor. Bli kreativ och ha kul att hitta nya sätt att visa växter runt ditt hem.

Bilder: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.