Modern Prefab Cabin i Remote Quebec använder innovativa träpaneler

Modern Prefab Cabin i Remote Quebec använder innovativa träpaneler
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När en familjes stuga på en avlägsen sjö i Ladysmith, Quebec, var för förfalskad för att renoveras, anslöt de Kariouk Associates för att hjälpa dem att skapa en ny vattnet reträtt.

Sitter på fotavtrycket av den ursprungliga byggnaden, var den nya hytten prefabricerad off-site och transporteras till platsen för en snabb montering. Detta minskade avsevärt kostnaden, liksom stressen på lång sikt på fastigheten.

För att ytterligare minska arbetskraftskostnaderna på arbetsplatserna valde arkitekterna att bygga kabinen helt av tvärlaminat trä (CLT). CLT är tillverkat av korsvisa limlaminerade svarta granplattor. Det är ett slitstarkt material som kan tillverkas i paneler upp till 60 av 10 fot.

Med undantag för badrummet, som har vitkalkat trä och en kakeldusch, är nästan varje inre yta av prefabkabinen obehandlad CLT.

Kommenterar estetiken i detta praktiska material sa arkitektarna: "Medan tekniken för att mala CLT-paneler är modern är stugan faktiskt identisk i konstruktion och materialitet till en traditionell logghem, där helt malda element helt enkelt förenas. ”

En annan estetisk aspekt av fastigheten är det exponerade elsystemet, vilket lägger till ett industriellt element i kabinen. I den huvudsakliga vardagsrummet omfattar en stor mur av fönster utsikt över sjön och sträcker sig ut till ett stort däckutrymme. [Information tillhandahållen av Kariouk Associates; fotografier av Christian Lalonde på Photolux Studio]