Chic San Lorenzo Residence med stål- och glasutrymmen

Chic San Lorenzo Residence med stål- och glasutrymmen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

San Lorenzo Residence ligger i Los Angeles, Kalifornien och har designats och byggts av Mike Jacobs Architecture. Byggnaden slutfördes 2012. Bostaden skapades för en lokal klient och har en modern design med många iögonfallande element. Platsen är mycket vacker. Sitter i slutet av en canyonväg, är bostaden omgiven av vackert landskap. Den har en privat innergård i söder och en golfbana i norr.

När det gäller bostadens design och struktur är det allt enkelt och modernt. De kommunala utrymmena är huvudsakligen stål- och glasstrukturer. Residenset är organiserat i två L-formade zoner. Den första är ett öppet hölje med genomskinliga väggar som också förvarar verandaen. Den är gjord av stål och glas och innehöll de viktigaste bostadsområdena, trädgården, poolen och teatern. Den andra L-formiga volymen är en ogenomskinlig struktur gjord av stuck och ceder. Den innehåller det privata sovrummet och serviceutrymmena.

MoreINSPIRATION
  • Modern bostad i Lima med en smidig övergång mellan sociala och privata utrymmen
  • The Brown Residence, en kombination mellan glas och stål
  • Sommarfamiljshus med stora skjutdörrar

Som en slutsats till denna aspekt kan vi säga att de två volymerna är avsedda att skilja de offentliga utrymmena från de privata områdena. De två volymerna är väldigt olika och de reflekterar sin funktion i en vacker design. Bostaden är organiserad runt ett stort och öppet bostadsutrymme. den har fickor som öppnar utrymmet till trädgården och stora fönster som ger panoramautsikt över omgivningen samtidigt som det släpper ljuset in i huset. De stora öppningarna hjälper också till att ventilera utrymmet.

En modern trappa förbinder de terrasserade borummen och utsidan och leder också till teatern nedan. Det finns också en sekundär trappa som ger tillgång till privatrummet och till serviceområdena. På så vis är trafiken begränsad i vissa zoner men det finns alltid ett konstant utbyte mellan alla utrymmen.