10 Great Architectural Lessons från Frank Lloyd Wright

10 Great Architectural Lessons från Frank Lloyd Wright
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Född den 8 juni 1867 Frank Lloyd Wright är inte bara en av världens största arkitekter, men han var också den mest produktiva, kontroversiella och inspirerande. Han var en författare, en konstsamlare en filosof och en visionär och alla inspirerade hans tillvägagångssätt till hans hantverk. Han är allmänt känd för fyra byggnadsstilar. Han tänkte på Prairie Style som föddes utifrån hans tro att vi behövde färre, större rum som flödade lättare, hans motsats till den rigida viktorianska eranarkitekturen. Därifrån föddes Textile Style, vilket ledde till organisk stil och sedan den usoniska stilen. Hans tro på att byggnader borde göras från landet och gynna landet inspirerade mest av hans arbete. Dessa övertygelser, avant garde för sin tid, övas fortfarande och vördas idag.

1. "Arkitekten måste vara en profet ... en profet i begreppets sanna bemärkelse ... om han inte kan se minst tio år framåt kallar han inte en arkitekt."

Frank Lloyd Wright var tydligen en man före sin tid. Utformningen av många av sina hem verkade en gång ljusår före sin tid, och människor hade ofta svårt att förstå hans vision, men nästan alla våra moderna konstruktioner sätter i sig de idealer som han trodde var så viktiga.

Frank Lloyd Wright Porträttfoto

2. "Varje stor arkitekt är - nödvändigtvis - en stor poet. Han måste vara en stor original tolk av sin tid, hans dag, hans ålder. "

Frank Lloyd Wright blev först känd för sin Prairie Style of Architecture, som innefattade lågt stigande tak, överhängande takfotar, en central skorsten och öppna planlösningar som han trodde var motgift mot den begränsade, slutna arkitekturen i den viktorianska eran. Därifrån fortsatte han med att skapa Textil-stilen som tog ett ännu mer linjärt tillvägagångssätt, i kombination med influenser från Maya-arkitekturen, skulle detta leda till att Wright mest är känt för organisk arkitektur som utgjorde naturresurser kombinerat med påverkan av japansk arkitektur. Den organiska stilen ledde sedan till den usoniska stilen. Det är tydligt att se hur varje stil har vuxit och utvecklats från föregångaren.

Frederic C. Robie House av Frank Lloyd Wright

3. "Det borde finnas så många (stilar) av hus eftersom det finns typer (stilar) av människor och så många differentieringar som det finns olika individer. En man som har individualitet har rätt till sitt uttryck och sin egen miljö. "

Frank Lloyd Wrights verk har en unik individuell stil. Av hans varierade stilar ser inga två bostäder eller byggnader lika ut.

Frank Lloyd Wright hem och studio ekpark

4. "En byggnad ska tyckas växa lätt från sin plats och formas för att harmonisera med omgivningen om naturen är uppenbar där."

Det bör noteras att de byggnader som byggaren byggde i Mellanöstern-delen av USA är väldigt olika i natur, stil och material än de byggnader han designade i Arizona, Los Angeles och Pennsylvania. Varje stil är lika unik som landets smink är annorlunda.

Frank Lloyd Wrights eget hem i Arizon, Taliesin

5. "Inget hus borde någonsin vara på en kulle eller på någonting. Det borde vara av kullen. Tillhör det. Kulle och hus borde leva tillsammans var lyckligare för den andra. "Ingenstans är detta mer uppenbart än i hans organiska arkitektur. Kanske är detta mest sant för hemmet Fallingwater, där hus och land verkligen har gått samman för att bli en.

Fallingwater av Frank Lloyd Wright

6. "Moderskonst är arkitektur. Utan egen egen arkitektur har vi ingen själ av vår egen civilisation. "

Frank Lloyd Wright byggde enligt hans vision om vad framtiden skulle vara. Han såg behovet av bostäder för att vara mer flytande, öppnare, mer livsduglig och mindre begränsad. Han förutsåg behovet av att bygga från jorden och jorden. Hans arkitektur dokumenterade både en tid i historien och lyckades ändå driva kuvertet med sin moderna filosofiska inställning till byggnadens framtid.

Fallingwater Detaljer

7. Följande fick veta till Mike Wallace, amerikansk nyhetssändare och tv-reporter, 1957: "Jag skulle vilja ha en fri arkitektur. Jag skulle vilja ha en arkitektur som hörde till var du ser den stå och var en nåd till landskapet istället för en skam. Och de bokstäver vi får från våra kunder berättar hur de byggnader vi byggt för dem har förändrat hela livet och hela deras existens. Och det är annorlunda nu än det var förut. Jag skulle vilja göra det för landet.

Och han gjorde det verkligen. Mike Wallace förstod inte begreppet organiskt och Wright var tvungen att förklara att denna term betydde naturen, att den organiska arkitekturen verkligen var en naturlig arkitektur. Idag, femtiofem år senare, förstår vi äntligen vad arkitekten talade om så passionerat för ett halvt sekel sedan.

Taliesin West House

8. "Den goda byggnaden är inte en som gör ont i landskapet, men en som gör landskapet vackrare än det var innan byggnaden byggdes."

Wright stod för rena linjer och enkelhet. Han trodde att en välbyggd byggnad kompletterade sin miljö och omgivande. Han ogillade den invecklade detaljer och noggrannheten i de arkitektoniska stilar som föregick honom.

Walter H. Gale House, designad av Frank Lloyd Wright

9."Arkitektur är livet, eller åtminstone är det självklart att livet tar form och därför är det livets äkta rekord som det levde i världen igår, eftersom det lever idag eller någonsin kommer att bli levt."

Arkitektur är kanske den värsta dokumentationen av hur en civilisation har levt och utvecklats. Konst berättar historien om ett ögonblick. Arkitektur berättar historien om ett förflutet, en present och en framtid. Vi tar av det, utvecklas, växer och går framåt. Titta på dagens moderna hus. Titta på deras raka linjer, deras öppna utrymmen, de nedre taken och hur de integreras sömlöst med de olika geografierna och landskapen. Ingen tvekan ser vi en liten bit av Frank Lloyd Wright i var och en av dessa byggnader.

Jacobs House av Frank Lloyd Wright

10. "Moderskonst är arkitektur. Utan egen egen arkitektur har vi ingen själ av vår egen civilisation. "

Frank Lloyd Wrights viktigaste bidrag till arkitektur såväl som till konsten och samhället är förmodligen The Guggenheim Museum i New York City. I denna byggnad är en historia av människor, tid, konst och arkitektur alla förenade. I denna moderna byggnad som firar sitt 50-årsjubileum i år samarbetar konst, vetenskap, natur, arkitektur och antropologi fredligt. I denna byggnad har Wright banat trender som arkitekter idag fortsätter att omfamna. En sann visionär, Wright var en arkitekt av sin tid, långt före sin tid.

Guggenheim Museum New York

Frank Lloyd Wright var en visionär och kontroversiell. Han var känd för sin tro och övertygelse. Hans idealer, ord och framsyn fortsätter att användas som inspiration för alla konstnärer och hantverkare idag. Titta på dagens moderna byggnader, kan du inte se Frank Lloyd Wright påverkan? Vilka tror du bära de mest slående likheterna?