Att spara utrymme blir naturligt med vertikal lagring

Att spara utrymme blir naturligt med vertikal lagring
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vertikal lagring står högst upp i min lista över saker jag vill ha i mitt hem när jag går in. Det beror på att jag tycker det är mycket ekonomiskt och praktiskt. Teoretiskt sett är det inte så mycket annorlunda att ha en vertikal låda i stället för en horisontell men du ser att det är mycket lättare att passa vertikal lagring i rummet, oavsett funktion.

I köket är vertikala ställen perfekta för att lagra och organisera kryddor och andra saker. De tar lite plats och de passar lätt i köksön eller väggskåp.

Vertikal lagring är inte bara för små föremål. Du kan till exempel lagra dina cyklar på väggen och de tar lite plats och upptar ingen golvyta. Det är ännu mer ekonomiskt när du har mer än en cykel.

Den här typen av bokhylla är en av mina favoriter. Den är lång och slät, tar mycket lite golvyta och det kan lätt passa i hörnet av ett rum. Du kan också organisera böckerna i kategorier på hyllorna precis som du skulle på en horisontell hylla eller ännu bättre.

Köket kan aldrig vara alltför rymligt och det kan aldrig vara för mycket förvaringsutrymme. För saker som dekorativa vaser, burkar eller koppar kan du skapa speciella förvaringsfack runt dörrramen.

MoreINSPIRATION
  • Förvaringsutrymme - En enkel och smart rymdbesparande idé
  • 7 smarta och rymdbesparande lagringslösningar för alla typer av bostäder
  • Hur man använder hyllor för att öka ditt lagringsutrymme

Vertikal lagring är definitivt mycket användbar och praktisk i badrummet där det finns många saker som behöver lagras eller visas och vanligtvis inte så mycket utrymme. Du kan vanligtvis hitta platsen för en vertikal lagringsenhet som den här, oavsett om den är i badkaret eller någon annanstans.

Vinställ och vertikal förvaring går hand i hand. Det finns massor av utrymmen där du kan passa en sådan vinställ och inte nödvändigtvis i köket. Matsalen eller ens vardagsrummet är också bra utrymmen för en sådan funktion.

Snedställda tak tillåter vanligtvis inte att använda väggarna för förvaring, men du kan komma med anpassade mönster som i det här fallet. Det finns gott om plats där för en stor bokhylla, några hyllor och till och med ett akvarium.

Här är en annan smart och rymdbesparande lagringside för badrummet. Det är ett system som ser mycket ut som en stege men det har hyllor som är bra för att lagra handdukar, badsalter och alla andra saker.

Var praktisk och gör plats för extra förvaring i din garderob. Dessa öppna hyllor är perfekta eftersom de inte rymmer mycket utrymme och de låter dig lagra och organisera en massa saker i korgar och lådor.

Den levande är också ett område där lagring kan vara ett problem. Här har vi ett mycket smart och intressant system för att lagra ved för eldstaden. Det ser bra ut och det tar inte mycket utrymme eftersom det är en nisch i väggen.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 och 9.