10 Stilfulla rymdbesparande sovsalrum Idéer

10 Stilfulla rymdbesparande sovsalrum Idéer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bild: Clifton Interiors

Att dekorera ett litet sovrum skapar några specifika utmaningar - speciellt när du sover, studerar, underhåller och kopplar av där. Lägg till en rumskompis, och dessa utmaningar kan öka exponentiellt.

I det inte alltför avlägsna förflutet var dormrumsidéer för dekoration begränsade till inte mycket mer än affischer, bönsäckstolar och en hylla för böcker (och ramen, förstås). Men dagens teknik-kunniga, miljövänliga och design-kunniga studenter vill naturligtvis att deras studentrummet reflekterar deras designproblem.

Här är 10 sovsalsidéer för styling av ditt skolrum.

Bild: JSM Digital

1. Skapa utrymme genom att lyfta upp din säng

De flesta sovsalar har kapacitet för loftbäddar. Dra nytta av högt i tak genom att höja din säng loft stil; gör så mycket utrymme under din säng.

Möjligheterna till det nyfunna rummet är nästan oändliga. Vill du göra det till ett bekvämt loungingområde? En arbetsyta med skrivbord och lagring? Om du och din rumskamrat både loft dina sängar blir ditt rum dubbelt så rymligt.

Glöm inte att lägga till lite förvaring högt så att du inte alltid klättrar ner för att svara på din telefon eller få ett glas vatten.

Bild: Efter fem mönster

2. Om du inte kan hänga upp, lyft du sedan

Majoriteten av sovsalarna ligger på mindre sida. Om du inte kan lyfta upp sängen för att få lite extra utrymme, försök med att använda sängsteg för att lyfta den. Dessa få extra inches av lagringsutrymme kan göra en stor skillnad när du bor i ett rum.

Överväg att återställa gamla byrålådor genom att lägga hjul till botten och skjuta dem under sängen för organiserad, dold lagring. Hitta lite billigt tyg eller en extra lång sängskikt för att hålla dina föremål ur sikte och din säng ser snygg ut.

Bild: Mint Six

3. Anpassa din sovsal

När ditt rum städades under sommaren gick möblerna troligen tillbaka till en standardlayout. Var inte rädd för att omorganisera det; försök sätta två skrivbord tillsammans, flytta byråerna till en ny konfiguration eller sätta din säng vid fönstret.

Överväg att täcka en accentvägg i någon flyttbar tapet, eller använd den för att täcka dina byrålådor. Alternativt är speglar ett utmärkt sätt att ge ditt rum en känsla av utrymme och ljus, så att du kan täcka en vägg med inramade speglar. Om du inte kan sätta hål i väggarna, välj dekorativa skal-och-speglar.

Om du har någonstans utanför campus för att säkert lagra den utilitariska studentrummet (och din högskola inte har något emot), byt ut några onödiga eller oönskade saker med saker du älskar. Var noga med att ta tillbaka skolans bostad i slutet av året.

Bild: Gates Interior Design

4. Använd multifunktionell möbel

Små utrymmen har några stora utmaningar. Först och främst: Hur gör du plats för allt? Ett av de bästa sätten att lösa den utmaningen är att fråga mer av dina möbler.

Ett litet bord för ditt underhållande utrymme är bra - men en puff som kan användas som ett bord, en sittplats eller en ottoman är tre gånger bättre. Ottomaner med dold lagring är ett annat bra alternativ.

Dina möbler måste kunna tjäna mer än en funktion i ditt utrymme. Att till och med göra överdel av din byrå till en fåfänga kan spara utrymme och göra din sovsal mer användarvänlig.

Bild: Rethink Design Studio

5. Koordinera med din rumskompis

Observera att vi sa att samordna, inte matcha. Medan vissa rumskamrater kan ha en önskan om att göra sitt sovsal så som ett Freshome-inlägg, känner inte att du måste gå så långt (även om du har mer makt om du vill göra det).

För att förhindra att det går i konflikt, gör en plan med din rumskompis innan du flyttar in. Välj en färgpalett som fungerar bra tillsammans i ett litet utrymme men låter var och en av dem visa din egen personlighet. Solidfärgade sängkläder ger många alternativ för att koordinera.

Om det är viktigt för er båda att dina stilar är ihop, förutse att du köper din täcken, kuddar, gardiner och liknande inredning tills du kommer i skolan så att du kan välja ut dem tillsammans.

Bild: JVW Home

6. Tillfällig väggkonst fungerar underverk

Sovsalar har sina begränsningar; du brukar inte måla eller spika saker till väggarna. Men det betyder inte att du är tvungen att spendera ett år och tittar på de tråkiga vita väggarna. Det finns många alternativ för att lägga till väggkonst till ditt studentrum, som snabbt och enkelt kan tas bort i slutet av skolåret.

Tillfälliga väggdekaler finns i många olika former, färger och bilder. Om du inte hittar något som inspirerar dig, gör du anpassad konst med hjälp av tejpband; Clip Instagram-bilder på en klädlinje som hålls uppe av avtagbara krokar eller träkläder. eller suspendera en stor del av dekorativt tyg på en spänningsstång för att skapa en vägg.

Bild: 30s Magazine

7. Håll röret innehas

Inget krymper ett utrymme mer än röran. Att hålla dina saker borta kommer inte bara att göra din mamma stolt, utan också få ditt rum att känna sig större. Ge dina tillhörigheter ett hem genom att använda korgar, brickor, låda eller lådor; lagring kan vara söt och funktionell samtidigt som det inte påverkar utformningen av ditt rum.

För att hålla dina tillbehör och organiserade, utnyttja oanvända utrymmen genom att hänga skonrangörer i garderoben och krokar över garderobsdörrarna. Glöm inte att omfamna utrymmet under sängen och skrivbordet.

Bild: Geraldine Laferte

8. Mjuka det hårda ljuset

Det är möjligt att belysningen i din studentrummet kommer att bestå av en överliggande fluorescerande fixtur. Många sovsalar erbjuder bara det och ett litet fönster; vissa kan ha den extra lyxen av en utilitarisk skrivbordslampa.

Om den översta armaturen är den enda ljuskällan du har måste du komplettera den. Du kommer inte att kunna fortsätta medan din rumskompis sover, oavsett hur mycket du behöver studera.

Få en funktionell och fantastisk skrivbordslampa för din eftermiddagsanvändning eller bara för att lägga till stil i rummet. Och överväga att byta ut den överskridande glödlampan till ett lägre wattage för att bada ditt rum i mer välkomnande ljus.

Bild: Chandos Interiors

9. Gör din säng till en oas

Din sovsal är din plats att ladda upp från högskolelivets krav, och din säng är en viktig del av det. Att veta hur man gör det till reträtt bland all aktivitet är avgörande.

På de flesta högskolor är extra långa dubbla madrasser standard sängens storlek. Få bekväma lakan, men spendera inte för mycket, eftersom du förmodligen inte behöver den storleken efter skolan. Men du kanske vill splurge på din tröstare; en större, god kvalitet kommer att vara i åratal och kan användas när du flyttar ut ur sovsal.

Om din säng också är en sittgrupp, överväg att lägga ett snyggt kast för att skydda ditt sängkläder. När det gäller skydd, är en heltäckande madrassplatta också en bra idé. Lägg kasta kuddar för att liva upp i rymden, och din säng blir helgedomen du behöver.

Bild: The Room Illuminated

10. Kom ihåg Varför du är där

College kan vara mycket roligt, men förlora inte den verkliga anledningen till att du är där. Ditt sovsal måste vara ett organiserat, bekvämt utrymme där du kan studera och arbeta - men det behöver inte vara tråkigt.

Gör dessa all-nighters bärbara genom att lägga till några funky skrivbordstillbehör, snygga lagringsenheter eller en rolig stol. Håll din arbetsyta ren och organiserad så att du kan studera.

När du dekorerar med hjälp av dessa sovsalaridéer, är de viktigaste faktorerna att överväga funktion och personlighet. Du har begränsat utrymme, så dina designval måste vara smart - men glöm inte att ha lite roligt. Ditt sovsal är ditt nya hem; se till att din personlighet skiner igenom i dina val.